Οδοντιατρικές Υπηρεσίες

Στοχεύοντας σε… ένα υγιές χαμόγελο!


Ο χειρουργός οδοντίατρος Κόγιας Δημήτριος -στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα- παρέχει εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες, με τον πιο αξιόπιστο, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο. Με εμπειρία στη διαχείριση των ασθενών, ενηλίκων και παιδιών, παρέχει οδοντιατρική φροντίδα υψηλών προδιαγραφών. Κλασικές οδοντιατρικές θεραπείες, Γενική οδοντιατρική, Χειρουργική οδοντιατρική, Προσθετική, Παιδοδοντία, Περιοδοντολογία και άλλες υπηρεσίες, με τα πιο αξιόπιστα & ασφαλή αποτελέσματα και τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών εκάστοτε ασθενούς.

Παιδοδοντία

Η παιδοδοντία ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία των νόσων του στόματος στα παιδιά, που συνήθως είναι η τερηδόνα και η ουλίτιδα, εξασφαλίζοντας τη στοματική τους υγεία στην ενήλικη ζωή. Αποτελούν υψίστης σημασίας η σωστή διατροφή, η σωστή υγιεινή, η πρόληψη οδοντικών τραυματισμών με αθλητικούς νάρθηκες, ο οδοντικός καθαρισμός, η φθορίωση, καθώς και η προληπτική ορθοδοντική.

Η διάγνωση των παιδοδοντικών παθήσεων του στοματογναθικού συστήματος πραγματοποιείται είτε με λεπτομερή κλινικό έλεγχο, είτε με ακτινογραφικό ενδοστοματικό έλεγχο, όπου απαιτείται. Βασική προϋπόθεση της σωστής πρόληψης είναι η έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων για τις στοματικές επιβλαβείς έξεις.

Τρόποι θεραπείας των νεογιλών ή μόνιμων δοντιών: Σφραγίσματα υαλοϊονομερούς κονίας ή σύνθετης ρητίνης, θεραπεία τερηδόνας, αποκατάσταση δοντιών με ανοξείδωτες στεφάνες ή στεφάνες ζιρκονίου, θεραπεία πολφού, απονεύρωση, επεμβατική αντιμετώπιση οδοντικού τραύματος, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις εξαγωγές νεογιλών ή μόνιμων δοντιών.

Προσθετική οδοντιατρική

Η προσθετική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την αποκατάσταση του στόματος σε περιπτώσεις που έχουν χαθεί ολόκληρα δόντια ή και όλα τα δόντια.

Περιλαμβάνει την Ακίνητη προσθετική, την Κινητή προσθετική και την Επιεμφυτευματική προσθετική.

Ακίνητη προσθετική: ολοκεραμικές ή μεταλλοκεραμικές στεφάνες, γέφυρες, όψεις κ.ά.
Κινητή προσθετική: ολικές, μερικές ή επένθετες οδοντοστοιχίες.
Επιεμφυτευματική προσθετική: στεφάνες, γέφυρες ή οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων.

Στόχος της προσθετικής οδοντιατρικής είναι η αποκατάσταση του στόματος του ασθενή λειτουργικά, για τη μάσηση και την ομιλία, και αισθητικά, για την εμφάνιση προσώπου/χαμόγελου κ.ά.

Περιοδοντολογία

Είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με τις παθήσεις των ούλων, με κυριότερες την ουλίτιδα, την περιοδοντίτιδα και την υφίζηση των ούλων, που προκαλούνται από τη συσσώρευση της μικροβιακής πλάκας.

Παρόλο που τα συμπτώματα σε αρκετές παθήσεις δεν είναι εμφανή για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια επίσκεψη στον περιοδοντολόγο είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερα και χρόνια προβλήματα για την υγεία του ασθενή. Ειδικότερα, στις ευπαθείς ομάδες κατατάσσονται οι καπνιστές, οι διαβητικοί, ασθενείς σε ανοσοκαταστολή και άτομα με ορθοδοντικά προβλήματα. Ανάμεσα στα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η αιμορραγία των ούλων, η αυξημένη κινητικότητα κάποιου δοντιού, κίτρινο πύον στα ούλα, κενά ανάμεσα στα δόντια και ασυνήθιστο πρήξιμο των ούλων.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με χειρουργική, είτε με μη χειρουργική περιοδοντική επέμβαση, ανάλογα με την εξέλιξη της περιοδοντικής νόσου και την έγκαιρη διάγνωσή της. Σε πολλές περιπτώσεις απαιτείται και ουλοπλαστική.

Η συχνή επανεξέταση από περιοδοντολόγο είναι σημαντική για την αποφυγή επανεμφάνισης της νόσου ή την υποτροπή της.